Szedresi Sziget Egyesület - 7056 Szedres, Bezerédj tér 1. - helloszedres@gmail.com

szedresisziget

pontON -a Sió első mobil kikötője

2008. december 08. - szedresisziget

www.tolnainepujsag.hu/index.php?apps=cikk&d=2007.09.24&r=1&c=630191

www.tolnainepujsag.hu/index.php?apps=cikk&d=2007.09.24&r=1&c=630148

 "Ketten is segítséget ígértek a vízitúrázóknak

Medina. Az idő jó, a sörünk hideg. E szavakkal köszöntötte Benke Béla, a Szedresi Ifjúsági és Környezetvédelmi Egyesület (SZIGET) elnöke az Összefogás a Sió turizmus fellendítéséért című rendezvény vendégeit.

A szombati medinai találkozó azonban nemcsak a már említett verőfényes délelőtt, a hideg sör, a jóféle helyi és szekszárdi borok és a Csurgó zenekar muzsikája miatt volt sikeres, hanem mert a SZIGET és a Gemenci Vízisport Egyesület (GVSE) két ígérvénnyel lett gazdagabb. A két szervezet tagjai bemutatták azt az úszóstéget, melyet maguk készítettek. Béres Vilmos, a Pannon Market Rt. elnök-vezérigazgatója és Háry János, sióagárdi polgármester további egy-egy stég megépítésének költségeihez ajánlott fel anyagi segítséget a fiataloknak. Igaz, a sióagárdi polgármesternek ez ügyben még képviselő-társaival is tárgyalnia kell. A már elkészült mobil kikötő helyre kíváncsiak voltak a siómenti települések vezetői. A harci Bóni Zoltán szerint az elkövetkező években akárcsak az intézmények esetében, a civil szervezetek életében is egyre nagyobb szerepe lesz a partnerségnek, már csak a pályázati támogatások lehívását tekintve is. Szalai László, Medina polgármestere pedig büszkén mutatta be az egykori malomból kialakított szálláshelyet. - Idén eddig kétszázan fordultak meg itt - mondta a polgármester. - A berendezésre további közel hárommillió forint pályázati támogatást kapunk. Ebből az épületből biztos, hogy nem lesz szálloda, a vízitúrázók nem is igénylik a luxust. És nem is hoz majd nagy bevételt. A turizmus fellendítése apró léptekben történhet nálunk, tudjuk, hogy nem számíthatunk arra, hogy egyszerre kapunk több százmilliós támogatást - tudtuk meg Szalai Lászlótól. Majd azt is hozzátette, hogy gyakran a külföldiek vagy budapestiek előbb tudnak például a felújított malomról, mint a környéken élők. B. K.


Bevonnák a fiatalokat is a politikai életbe

Szedresben Koleszár Mihály, Szedres polgármestere elmondta, közösen, állami támogatással tehetnek a vízi turizmus fellendítéséért és a környezetvédelemért. - Büszke vagyok a SZIGET tagjaira. Már most sokat tettek a településért. Nem titkolt elképzelésem, hogy bevonjuk őket a politikai életbe is. Ahogy tudom, van, akinek ez nem is lenne ellenére - tájékoztatott a polgármester."

"Biztos kikötő az úszóstég

A vízi túrázók életét könnyíti meg a Sión a hétvégétől az az úszóstég, melyet a Szedresi Ifjúsági és Környezetvédelmi Egyesület (SZIGET) és a Gemenci Vízisport Egyesület (GVSE) tagjai építettek.

Vida Norberttől, a GVSE titkárától megtudtuk, további négy mobil kikötőhelyre és egy csónakházra lenne szükség, hogy a túrázáshoz, sportoláshoz a legminimálisabb feltételek adottak legyenek. Kettő megépítéséhez várhatóan segítséget kapnak a szervezetek, a már elkészült stéget pedig a vízügyi igazgatóság palánki vízminőség kárelhárítási helyénél kötötték ki. Rochi Gábor, az igazgatóság munkatársa elmondta, ezen felül is megadnak minden szakmai segítséget a két szervezetnek. "

 

 képek feltöltés alatt...

A bejegyzés trackback címe:

https://szedresisziget.blog.hu/api/trackback/id/tr96810798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.